Innovasjonscamp på Nøtterøy

Elevene fikk oppgaven å utvikle øya Østre Bolæren til å bli et foretrukket opplevelsessted og reisemål i Oslofjordregionen. Oppdragsgiver er Nøtterøy kommune som overtar eierskapet til øya i januar 2016.

– Det var spennende å jobbe med en felles oppgave for hele trinnet, forteller Madelen Bjelland til NDLA. Nøtterøy-eleven synes metoden med å skrive ned ideer på gule lapper individuelt og så diskutere dem fører til at alle bidrar, og at alle stemmer blir hørt.

Elevene ved Nøtterøy vgs noterte ulike ideer på gule lapper før de bearbeidet dem i grupper.

Elevene ved Nøtterøy vgs noterte ulike ideer på gule lapper før de bearbeidet dem i grupper.

Lokalmiljøet i fokus

– Det er viktig at vår generasjon er opptatt av samfunnet og lokalmiljøet og at vi bidrar, sier Sofie Øren Lien.  Hun forteller at dette er et prosjekt der de voksne er opptatt av de unges  tanker, ideer og meninger.

God skole

– Det er flott å se at elevene får lov til å jobbe med en reell oppgave, forteller Cecilie Eftedal. Hun jobber med å utvikle åpne digitale læringsressurser i NDLA.

– I arbeidet med innovasjon er det ingen begrensninger. Det er spennende å se at elevene kan være så kreative de bare vil, sier Eftedal. Hun fulgte klassen 1STC som samarbeider med NDLA i et pilotklasseprosjekt der målet er å tilrettelegge NDLA for bedre bruk og læring. Elevene Mattias Bogaards, Frida S. Christensen, Gustav Kjørum og, Marte Emilie Baksaas sikret pilotklassen andrepremien i finalen.

Heis-konsept seiret

Vinnere er Caroline, Anita, Sunniva og Yvonne fra klasse 2HES på Nøtterøy vgs med konseptet Østre Bolæren Vandreheis.