NM for ungdomsbedrifter

Produktkunnskap, evne til å lytte, være positiv og høflig til alle potensielle kunder og vise engasjement. Å ha glimt i øyet er heller ikke å forakte.

Dette er kriteriene for å bli Norges beste selger på NM for ungdomsbedrifter. NDLAs Hanne-Lisbet Løite var representert i juryen og hadde en morsom og krevende jobb med å finne den ene personen som fortjente hedersprissen.

Stort arrangement

Nm for ungdomsbedrifter gikk av stabelen 28.og 29. april på Norges Varemesse, og alle de 74 påmeldte ungdomsbedriftene skulle besøkes og vurderes.
– Vi er veldig imponert over alle de flinke og engasjerte ungdommene, sier Hanne-Lisbet Løite. Flere av dem kunne med letthet ha klart å selge sand i Sahara, så dyktige var de, ler hun. Elevene har jobbet med sine ungdomsbedrifter gjennom et helt skoleår og er veldig ivrige etter å vise hva de har lært. Dette er noe av det gøyeste jeg har vært med på!

Hanne-Lisbet Løite

Hanne-Lisbet Løite (NDLA) deltok i juryen under NM for ungdomsbedrifter 2016.

Grundig evaluering

Juryen hadde en krevende jobb med å finne fram til de tre beste kandidatene. Alle de 74 bedriftene skulle besøkes og vurderes, og noen måtte ”grilles” opp til to ganger før juryen klarte å bestemme seg.
Juryen ble til slutt enige om å gi prisen for beste selger til Bartek Sakowski fra PowerWalk UB og Oslo Handelsgymnasium. Juryens begrunnelse er: Kandidaten utviser profesjonalitet og utsøkt produktkunnskap. Kandidaten virker å mestre nettverksbygging, samt evnen til å lytte og viser troverdige fremtidsplaner. Juryen mener i tillegg kandidaten opptrer med sjarm og glimt i øyet i salgssituasjonen.

Fremtidens arbeidsplasser

– Vi i regjeringen heier på de unge! Ungt Entreprenørskap er en viktig institusjon som får frem skaperkraften hos unge, noe som vil komme godt med når fremtidens arbeidsplasser skal skapes, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Samarbeid

NDLA har tidligere samarbeidet med Ungt Entreprenørskap som prisutdeler av beste logo på fylkesmessa i Agder.

– Å samarbeide med UE er veldig givende og nyttig for oss. Vi blir kjent med det viktige arbeidet UE gjør ute i skolene, og vi får anledning til å treffe elever og lærere som gir oss inspirasjon og tips til å lage ende bedre læremidler. Dessuten fant vi i juryen tonen med en gang, og hadde det veldig artig sammen. Nye og nyttige bekjentskaper, avslutter Hanne-Lisbet Løite.

Vinnere

Se komplett oversikt over årets vinnere hos ue.no.

 
NM for Ungdomsbedrifter 2016//embedr.flickr.com/assets/client-code.js